Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش بی‌باک نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت، مجری طرح توسعه میدان نفتی بندکرخه از شروع مجدد فعالیت های توسعه ای شرکت OMV در این میدان نفتی مستقل خبر داد و گفت به زودی این میدان در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی به مدار توسعه می آید.

علیرضا زمانی با یادآوری این موضوع که کشف میدان نفتی بندکرخه و تولید تجاری از این میدان توسط شرکت OMV اتریش به اثبات رسیده است، افزود: این عملیات طی یک قرارداد اکتشاف و توسعه میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت OMV اتریش انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با شروع تحریم های بین المللی علیه ایران، شرکت OMV اتریش از ایران خارج و فعالیت های توسعه ای که قرار بود از سوی این شرکت بر روی میدان نفتی بندکرخه انجام شود متوقف شد.

زمانیافزود: بعد از خروج شرکت OMV اتریش از طرح توسعه میدان بند کرخه، شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت ساتا توافقنامه همکاری امضا کردند که بر اساس آن، مقرر شد تولید این میدان در مرحله زودهنگام به هفت هزار و 500 بشکه و در فاز نخست به 20 هزار بشکه افزایش یابد.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت داده های لرزه نگاری سه بعدی میدان بندکرخه نیز از سوی شرکت پارس پترو (زیر نظر قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء) از طریق منابع داخلی انجام شده است، افزود: همزمان با ارائه اطلاعات به شرکت ساتا و پردازش داده ها، عملیات بهینه سازی و احداث چندین سلر در محل میدان انجام شد.

زمانی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران توافقنامه همکاری با شرکت ساتا برای توسعه میدان بند کرخه را در 20 اسفندماه سال 1392 مختومه اعلام کرد، گفت: بالاخره در سال 1395، با گشایش های حاصل شده از دوران پسابرجام، شرکت OMV به بازگشت مجدد به میدان و سرمایه گذاری در روند توسعه آن ابراز تمایل و با شرکت متن تفاهمنامه همکاری امضا کرد.

وی افزود: با امضا تفاهمنامه همکاری میان شرکت متن و شرکتOMVاتریش در بهمن ماه سال گذشته، مقرر شد که این شرکت بررسی های ژئوفیزیکی، زمین شناسی و مخزنی میدان را انجام و پیشنهاد اولیه توسعه میدان را ارائه دهد. گفتنی است که OMV هم اکنون پروپوزال اولیه توسعه میدان را ارائه و چند سمینار توجیهی نیز برگزار کرده است.

زمانی با اشاره به مذاکرات جدی شرکت ملی نفت ایران و شرکت OMV اتریش و اظهار اطمینان شرکت نفت از علاقه این شرکت اتریشی به سرمایه گذاری و حضور مجدد در طرح توسعه میدان بندکرخه، گفت: هم اکنون معاون مهندسی و توسعه مدیرعامل شرکت نفت، به منظور پیگیری فعالیت های توسعه ای این میدان، یک گروه مذاکراتی و یک کارگروه فنی مذاکراتی تشکیل و اعضا را مشخص کرده است که مجری طرح این میدان هم در گروه مذاکراتی حضور دارد و هم به عنوان رئیس کارگروه فنی بندکرخه مذاکرات را به پیش می برد.

وی افزود: روز چهارشنبه (10 خردادماه)، نخستین جلسه رسمی کارگروه فنی بند کرخه با حضور نمایندگان شرکت OMV اتریش در محل ساختمان معاونت توسعه شرکت ملی نفت ایران (مرکزی ششم) برگزار می شود. جلسه اصلی مذاکرات قراردادی توسعه این میدان نیز، بیستم خردادماه به طور رسمی برگزار می شود.

زمانیبا اشاره تاکید خاص وزیر نفت برای توسعه میدان مستقل بند کرخه و تسریع روند آن، اظهار امیدواری کرد که ظرف مدت زمان 6 تا 8 ماه آینده قرارداد توسعه ای این میدان به شیوه مدل جدید قراردادهای نفتی امضا و عملیات توسعه ای آغاز شود.

به گفته زمانی، بر اساس اطلاعات لرزه نگاری دو بعدی، سازند ایلام و سروک، مخازن هدف در میدان بندکرخه هستند و این میدان نفتی شامل سه کوهانک جنوبی، میانی و شمالی است.

زمانیافزود: حفاری نخستین چاه اکتشافی در میدان بندکرخه به سال 1346 برمی گردد. چاه شماره 2 این میدان نیز در کوهانک جنوبی و چاه شماره 4 در کوهانک شمالی توسط شرکت OMV حفاری شده است.

نتیجه حفاری چاه ها نشان می دهد که در توسعه فاز اول، برداشت از کوهانک جنوبی و از سازند ایلام مدنظر قرار دارد.

وی با بیان اینکه چاه شماره 4 برای ورود به سازند سروک و در کوهانک شمالی حفاری شده است، افزود: متاسفانه کسب اطلاعات از این سازند به دلیل خروج OMV از ایران در زمان تحریم های بین المللی نیمه کار مانده است.

زمانیدر مورد شروع فعالیت های توسعه ای در میدان بندکرخه گفت: در مرحله نخست، پردازش، تعبیر و تفسیر داده های لرزه نگاری و ارائه طرح جامع توسعه ای متفاوت با طرح قبلی مدنظر است. در گام بعدی نیز توسعه بخش جنوبی میدان بند کرخه انجام می شود.

وی افزود: حفاری دو حلقه چاه توصیفی تحدیدی در محل کوهانک مرکزی و شمالی برای کسب اطلاعات فاز دوم توسعه میدان بندکرخه به موازات حفاری چاه های توسعه در بخش جنوبی نیز مدنظر است.

زمانیبا بیان اینکه احتمال افزایش تولید زوهنگام بیش از 7 هزار و 500 بشکه از میدان بند کرخه وجود دارد، افزود: بعد از پردازش و تعبیر و تفسیر داده های لرزه نگاری، این مسئله مشخص تر می شود.

وی در مورد میزان نفت درجا میدان بند کرخه گفت: داده های لرزه نگاری دو بعدی، حجم نفت درجا سازند ایلام را 2.2 میلیارد بشکه برآورد کرده است که پردازش اولیه اطلاعات لرزه نگاری سه بعدی نشان می دهد که نه تنها میزان حجم نفت درجا سازند ایلام بیشتر از این میزان است بلکه در سازند سروک هم به حجم قابل توجهی از نفت درجا برخورد خواهیم کرد ضمن اینکه ابعاد مخزن هم به احتمال زیاد فزایش می یابد.

زمانیافزود: شرکت OMV برای انتقال نفت تولیدی میدان بندکرخه به تلمبه خانه غرب کارون نیز استفاده از پمپ های چند فازی و انتقال نفت به واحدهای بهره برداری موجود را پیش بینی کرده است، در ضمن در صورتی که واحدهای بهره برداری مجاور تکمیل ظرفیت باشند از تسهیلات فرآورشی سیار استفاده می شود.

میدان نفتی بند کرخه در 20 کیلومتری شمال غربی اهواز در بلوک مهر قرار گرفته است. سازند ایلام و سروک، مخازن هدف در میدان بندکرخه هستند و این میدان نفتی شامل سه کوهانک جنوبی، میانی و شمالی است که در توسعه فاز اول تولید از کوهانک جنوبی مد نظر است. درجه سنگینی نفت لایه ایلام، 23 API و درجه سنگینی نفت لایه سروک، 18 API اعلام شده است. در ضمن پیش بینی می شود اجرای این طرح، اشتغالزایی مناسبی در منطقه به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۶۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله

ایسنا/ایلام استاندار ایلام از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و گفت: قرارداد توسعه میدان نفتی آذر (چنگوله) برای حفر ۱۹ حلقه منعقد شده که در اشتغال‌زایی، توسعه و رونق اقتصاد استان ایلام بسیار موثر است.

دکتر «حسن بهرام‌نیا» امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست شورای اداری استان با موضوع «تبیین الزامات اطلاع‌رسانی دولت» اظهار کرد: استان ایلام در دوران دفاع مقدس خوش درخشید و بعد از دوران دفاع مقدس، قطب فرهنگی کشور و پایتخت زوار عتبات عالیات است. مردم ایلام در دفاع مقدس مرزدارانی شایسته بودند و اکنون میزبان زوار عتبات عالیات هستند.

استاندار ایلام بیان داشت: استان ایلام ۵۹۰ روستا دارد و تراکم جمعیت شهری ۶۸ و تراکم جمعیت روستایی ۳۲ درصد و دارای ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با سه استان کشور عراق است‌.

نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: استان ایلام دارای ۶ درصد منابع نفتی و ۱۱ درصد منابع گازی است که بخشی از ظرفیت‌ها بالفعل شده است.

وی با قدردانی از صداوسیما، رسانه‌ها و مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، افزود: سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استان ایلام به عنوان استان نوظهور گردشگری در کشور شناخته شد.

استاندار ایلام تصریح کرد: استان ایلام دارای، ده بیمارستان دولتی و سه بیمارستان خصوصی است و بیش از ۵۰۰ پزشک و  ۱۹۳ سالن ورزشی و  تعداد ۳۷ هزار ورزشکار سامان‌دهی شده دارد.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۳۲۰ هزار تن گندم در استان تولید شده است، گفت: با  توجه نزولات جوی امسال تولید گندم به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.

دکتر بهرام‌نیا با اشاره به این مطلب که طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های استان هزینه شده است، یادآورشد: از این میزان ۵ هزار میلیارد تومان صرف زیرساخت‌ راه‌های مواصلاتی استان در حوزه اربعین است.

وی اضافه کرد: بیمارستان ملکشاهی طی دو ماه آینده و سد میمه با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در ماه‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه‌های مختلف، گفت: دولت سیزدهم دولت مسئله‌محور و صادق‌الوعد است و اگر چنانچه وعده‌ای می‌دهد به آن وعده عمل می‌کند.

وی گفت: پروژه‌های کلان نظیر ارغوان‌گستر، ان‌جی‌ال دهلران، فولادگستر ایوان و کاغذسنگی چرداول،  سد میمه دهلران، تصفیه‌خانه ایوان و ملکشاهی در آستانه افتتاح هستند.

وی در ادامه با اشاره به ابرپروژه سامانه گرمسیری، یادآور شد: در صورت افتتاح این پروژه، ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان مشروب می‌شود که فاز نخست آن آماده افتتاح است و در صورت بهره‌برداری از فاز نخست این پروژه، ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان مشروب می‌شود. از مجموع اعتبارات اختصاص یافته(حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان) برای سامانه‌ی گرمسیری، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در این دولت هزینه شده است. هم‌چنین طبق وعده پیمانکار فاز دوم سامانه گرمسیری تا شهریورماه ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد.

دکتر بهرام‌نیا با اشاره به ابرپروژه تونل کبیرکوه، هزینه تمام شده این تونل را ۳هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تاکنون حدود یک هزار میلیارد تومان به پیمانکاران پرداخت شده است و مابقی ۲ هزار میلیارد تومان تا قبل از تکمیل و تحویل پروژه، از طریق سازمان برنامه و بودجه تامین و به پیمانکاران پرداخت می‌شود.

استاندار ایلام با بیان این‌که طبق وعده پیمانکاران این تونل حداکثر تا اوایل تیرماه زیربار ترافیک می‌رود، عنوان کرد: میزان پیشرفت فیزیکی تونل کبیرکوه از سال ۸۹ تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۳ درصد بود اما طی دو سال گذشته پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۹۳ درصد رسیده است. در واقع زمان اتمام پیمان این پروژه، ۱۵ آبان‌ماه سال‌جاری است اما طبق وعده پیمانکار تا پایان خردادماه به بهره‌برداری می‌رسد. 

وی اضافه کرد: ۳هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای دو ابر پروژه سامانه گرمسیری و تونل کبیرکوه هزینه شد.

دکتر بهرام‌نیا به رشد سرمایه‌گذاری خارجی در استان به ویژه در شهرستان ملکشاهی اشاره و یادآورشد: ۵.۲ میلیون دلار برای تولید سیلیکون منگنز آلامتو(ساخت قطعات ماشین‌آلات و هواپیما) توسط شرکت چینی در شهرستان ملکشاهی سرمایه‌گذاری شده است و ایلام از نظر سرمایه‌گذاری خارجی، استان آخر کشور بود که در جایگاه دهم کشور قرار گرفت.

نماینده‌ی عالی دولت در استان هم‌چنین با اشاره به انتقال پرونده‌ی مالیاتی نفت و گاز غرب کشور به استان ایلام نیز یادآور شد: در مجموع سالیانه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این طریق وارد استان می‌شود.

وی اضافه کرد: در حوزه عمرانی تصفیه‌خانه آب ملکشاهی، سالن فرودگاه ایلام و درمانگاه مهران در آستانه افتتاح است. 

استاندار ایلام ادامه داد: خوشبختانه در این دولت با نگرش فسادستیزی کشتارگاه دام ایلام دوباره به دامن بیت‌المال بازگشت و به پشتیبانی امور دام استان واگذار شد.

وی با بیان اینکه خوراک پارک پروپیلن از شرکت پتروشیمی ارغوان‌گستر تامین می‌شود، گفت: با راه اندازی پارک پروپیلن در مهران، ۲۵۰۰ نفر مشغول به‌کار می‌شوند که اخیر تفاهم‌نامه اجرای این پروژه منعقد شده است.

وی اضافه کرد: روستاهای هدف آب‌رسانی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه از ۱۲۸ به ۵۰۰ روستا افزایش یافت و اعتبار آن از ۵۰۷ میلیارد تومان به ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در دیرالزور سوریه
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • ایستگاه مترو اتریش سال آینده بهره برداری می شود | این ایستگاه کجاست؟
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی